Горещо време и у нас тази седмица. В 14 области

...
 Горещо време и у нас тази седмица. В 14 области
Коментари Харесай

Предстоят опасни горещини в части от България

 

Горещо време и у нас тази седмица. В 14 области от Западна и Централна България на следващия ден са оповестени предизвестия от първа степен.

Максималните стойности на температурата ще са сред 33 и 38 градуса. Температурите ще се покачат още през идващите дни.

Във връзка с предстоящите високи температури на 20 юни 2024 година и на 21 юни доброволци на Столичната организация на БЧК ще раздават гратис бутилирана минерална вода в горещите часове на деня от 11:30 ч. до 13:30 ч.

 „ Силен гръм, отвесен трус “: Има ли потърпевши и вреди след земетресението край Пловдив? 3 мин. „ Силен гръм, отвесен трус “: Има ли потърпевши и вреди след земетресението край Пловдив?  Горещо със следобедни превалявания и гръмотевици 1 мин. Горещо със следобедни превалявания и гръмотевици  Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим? 4 мин. Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим?  Министърът на културата: Мястото на Панагюрското богатство е в НИМ, то е благосъстоятелност на страната 3 мин. Министърът на културата: Мястото на Панагюрското богатство е в НИМ, то е благосъстоятелност на страната  „ Зелената седмица “: Защо да изберем бавната мода? 5 мин. „ Зелената седмица “: Защо да изберем бавната мода?  „ Силен гръм, отвесен трус “: Има ли потърпевши и вреди след земетресението край Пловдив? 3 мин. „ Силен гръм, отвесен трус “: Има ли потърпевши и вреди след земетресението край Пловдив?  Горещо със следобедни превалявания и гръмотевици 1 мин. Горещо със следобедни превалявания и гръмотевици  Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим? 4 мин. Маймунска шарка: Какво съставлява, по какъв начин се предава и по какъв начин да се предпазим?  Министърът на културата: Мястото на Панагюрското богатство е в НИМ, то е благосъстоятелност на страната 3 мин. Министърът на културата: Мястото на Панагюрското богатство е в НИМ, то е благосъстоятелност на страната  „ Зелената седмица “: Защо да изберем бавната мода? 5 мин. „ Зелената седмица “: Защо да изберем бавната мода?

Това ще става на два особено обособени пункта: 

НДК - входа против бул. „ Витоша “ и изхода на метрото,В градинката против Софийския университет „ Климент Охридски “.

Минералната вода е обезпечена със средства на Българския Червен кръст.

БЧК припомня, че високите температури през летните месеци могат да слагат в риск здравето и живота на всекиго. Особено податливи на това са възрастните, хронично болните и децата.

„ За да се предпазите - избягвайте излизането на открито в най-горещата част на деня, а в случай че излизането е неотложно, стойте на сянка, носете шапка и светли облекла. Използвайте крем с висок слънцезащитен фактор и пийте задоволително течности. Ако почувствате неразположение, неотложно потърсете здравна помощ “, допълват от БЧК.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР